INFO

LIEFSLIEN

In 2007 ben ik het leerlabel LIEFSLIEN gestart. De liefde voor leer is eigenlijk al begonnen tijdens mijn opleiding tot ergotherapeut, via de Kunstacademie Arnhem (mode) en een eigen kinderkledingmerk 'De Kinderkleermakerij' werd ik zo nieuwsgierig naar de ambachtelijke technieken en mogelijkheden met leer dat ik de 2-jarige opleiding ambachtelijk tassen maken heb gedaan.

Het is een stoer ambacht en leer is een prachtig materiaal. De combinatie van dit echte ambacht, het verwerven van verfijnd vakmanschap, het prachtige materiaal in al z'n soorten en mogelijkheden en het vormgeven van mijn ideëen naar mooie én praktische waardige producten is wat mij zo inspireert in dit vak.

Helaas is de productie van leer nog te veel milieubelastend en vaak dier- en mens onvriendelijk. Gelukkig komt men ook in deze branche steeds meer tot dit besef en zijn er allerlei bewegingen gaande ter verandering.

Daar waar ik kan probeer ik zoveel mogelijk met eerlijk leer te werken en recycle ik ook veel leer.

De eerste jaren heb ik voornamelijk tassen geproduceerd maar het laatste jaar heb ik het ontwerpen van kleren, mijn oude liefde, weer opgepakt, maar nu met het gevoel van leer en dat maakt de cirkel weer rond. 

Mooie producten, duurzaam, soms zelfs op maat gemaakt, 'bloed, zweet & tranen'.....van tevredenheid als het weer gelukt is, mijn stagiaires weten er alles van, producties draaien met ons team, samenwerken met anderen.

Het vak doorgeven aan anderen, of alleen al het plezier om te maken, te doen, het werken met je handen, te kunnen geven aan derden vind ik superbelangrijk en leuk. Daarom geef ik vanuit mijn eigen atelier cursussen, workshops, heb ik soms stagiaires en geef ik elders les. Sinds 2017 als gastdocent op Sint Lucas, sinds 2018 als docent op Het Pieck in Drunen.

met liefde, LIEFSLIEN.

 

Caroline Muskens